Elektrisch rijden, een goede oplossing voor U en de wereld om u heen.

Wij laten u zien dat de overstap naar een elektrische auto, al een enorm besparingspotentieel oplevert, indien de laadstroom uit het netwerk wordt getrokken. Als u uw panelenset gebruikt om uw elektrische auto bij te tanken, kunt u - tegen een gemiddelde kostprijs van 1,48 euro / 100 km - zelfs ongeveer 77% in vergelijking met een dieselauto en ongeveer 83% in vergelijking met een benzinemotor, besparen aan brandstofkosten.

U kunt optimaal gebruik maken van zonne-energie, om uw e-auto op te laden en uw huishouden van stroom te voorzien, door een doordachte combinatie van zonnepanelen, opslagsysteem, laadtechnologie en intelligent energiebeheersysteem. Ook als u een bedrijf heeft kan dit een grote besparing zijn in uw mobiliteits budget.

Produceer elektriciteit voor vele kilometers met een kleine panelenset.

Zelfs een klein fotovoltaïsch systeem met 3 zonnepanelen van 315 watt en 0,95 kWp kan elektriciteit leveren over een afstand van 7234,04 km per jaar. Een iets groter zonnestelsel met 10 zonnepanelen van 315 watt en 3,15 kWp kan al energie opwekken over een afstand van 24042,55 km per jaar.

Als u een iets groter dakoppervlak van ca. 33 m 2 heeft met een geschikte oriëntatie, kunt u zelfs een zonnepanelensysteem van 6,3 kWp gebruiken, dat bestaat uit 20 zonnepanelen van 315 watt (typisch voor een eengezinswoning), om elektriciteit te produceren. Hiermee kunt u met uw elektrische auto een afstand van maximaal 48085.11 km per jaar afleggen.

                                                                                                                                                                            De volgende afbeelding toont een overzicht van deze verhoudingen.


E-MOBILITY

Elektromobiliteit is een belangrijke bouwsteen op weg naar duurzaamheid en een milieuvriendelijke manier van leven op onze planeet. Als specialist in duurzame energie zien we elektromobiliteit in combinatie met fotovoltaïsche cellen als een verstandige symbiose.

Elektrische voertuigen kunnen alleen emissievrij rijden als de accu wordt opgeladen via een hernieuwbare energiebron - zoals de zon. Door een zonnepanelensysteem te gebruiken om uw elektrische auto op te laden, beschermt u het milieu en stimuleert u tegelijkertijd de energietransitie.

Dek de dagelijkse energiebehoeften voor uw elektrische auto af met zonne-energie

De gemiddelde kilometerstand van een auto in Nederland komt overeen met ongeveer 41 km³ per dag . Met een Tesla Model 3 heeft u een energiebehoefte van ca. 5,78 kWh voor deze kilometerstand van 41 km.

Aan deze eis kan overdag rechtstreeks worden voldaan vanuit een fotovoltaïsch systeem met 6,3 kWp (typisch voor een eengezinswoning) als de elektrische auto is aangesloten op het laadstation of op een later tijdstip kan worden verkregen uit een opslagsysteem met bijvoorbeeld 10 kWh.

Als de opslag volledig is opgeladen, hebt u na het leveren van de elektrische auto de 5,78 kWh verbruikt voor 41 km, nog 4,22 kWh.

Met een typisch nachtverbruik van ca. 600 watt (zogenaamde basisbelasting), kan een eengezinswoning worden voorzien van de resterende elektriciteit van 4,22 kWh gedurende ca. 7 uur met de zonne-energie die wordt geleverd door de opslag.

Samenvattend, zoals de volgende afbeelding laat zien, is de energiebehoefte van een elektrische auto voor 41 km slechts ongeveer 31% van de gemiddelde dagelijkse opbrengst van een zonnestelsel met 6,3 kWp (bijvoorbeeld met een verbruik van 14,1 kWh / 100 km van een Tesla Model 3).


Enorme voordelen door de combinatie van zonne-energie en elektrische autoLaad zonne-energie gratis op en verlaag uw mobiliteitskosten.

Verhoog uw eigen elektriciteitsverbruik en verhoog de winstgevendheid van uw zonnepanelen

Verplaats klimaatvriendelijk en bescherm het milieu

Vul zonne-energie uit uw eigen productie en rijden met plezier


Bent u te overtuigen dat dit een stap in de goede richting is voor het ecosysteem?

Wij adviseren u over een optimale combinatie van zonnepanelen, laadstation en opslagsysteem en nemen een professionele installatie van alle componenten over.

Heeft u al een fotovoltaïsch systeem?

Geen probleem - we adviseren u graag over het uitbreiden van uw zonnepanelen systeem met een laadstation voor uw elektrische auto en een geschikt opslagsysteem.

Neem contact met ons op om een gedegen advies te krijgen! U bent natuurlijk ook van harte welkom, om ons een e-mail te sturen, of ons  contactformulier te gebruiken - wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!


Details over het berekenen van brandstofkosten 1, 2, 4

Eigen zonne-energie: 14,1 kWh x 10,48 ct / kWh * = 1,48 euro / 100 km
Elektriciteit van het netwerk: 14,1 kWh x 30,43 ct / kWh ** = 4,29 euro / 100 km
Middelgrote diesel: 1,252 euro x 5,3 l = 6,64 euro / 100 km
Middelgrote benzine: 1.448 euro x 6,2 l = 8,98 euro / 100 km
Opmerkingen


**Dit is gebaseerd op een elektriciteitsprijs van 30,43 ct / kWh (dit kan per dag verschillen in verband met de prijsstijging en daling van energie)


Referenties

1eBronbrandstof middenklasse benzine, diesel
2eStroomverbruik bron Tesla Model 3: elektroauto-news.net
3eBrongemiddelde kilometerstand van een auto in Nederland
4eBron brandstofprijzen